Evohé és un espai dedicat a la dansa, la creació i les arts del moviment. Ofereix classes regulars a l'emblemàtic edifici de La Cooperativa Obrera de Tarragona, de dilluns a dijous. També ofereix cicles de dansa i moviment, tallers intensius i cursos puntuals a l'espai Les Golfes de Ca Flassada els divendres i dissabtes.

Evohé té com a objectiu general apropar la dansa i altres disciplines relacionades amb el cos i el moviment mitjançant la seva oferta de classes i tallers i també, ofereix el servei d'impartir cicles, cursos o tallers a altres espais que estiguin interessats en algunes de les propostes d'Evohé.

Un espai rigorós i compromès amb la dansa i les arts del moviment on posa l'accent en el coneixement corporal, en una ampliació del llenguatge del cos i en l'entrenament de la tècnica per obtenir cossos que es converteixin en instruments ben afinats per posar-los al servei de la creativitat. L'aprenentatge d'habitar un cos en moviment.

Entenc l'art del moviment i la dansa, així com l'art en general, com una eina indispensable que sigui capaç de generar preguntes i reflexions, d'afavorir processos d'autoconeixement i consciència col·lectiva i com a objectiu principal, dotar-nos d'espais temporalment autònoms que ens permetin cercar noves maneres de relacionar-nos aixoplugades sota un engranatge diferent del sistema que ens mou, però que no ens commou.

No és fàcil caminar per aquesta línia fràgil de la consciència corporal i del fet d'habitar un cos en moviment, però són processos, crec que necessaris, perquè ens obren les portes a un jardí meravellós d'autoconeixement i ens ajuda a entendre millor el món que ens envolta. Avançar cercant l'equilibri a cada pas és un acte creatiu i d’empoderament que ens regala petits assoliments que es transformen en petites llavors de llibertat, una llibertat que germina cada vegada més com l’antídot al bloqueig de la nostra potència interior deixant que l’energia circuli per tots els racons del nostre cos i poder donar vida al moviment.

Ana Corredor
Què oferim?

Evohé és un espai de dansa, creació i arts del moviment, guardonat amb el segon premi dels Premis empresa Tarragona Smart City 2014.

Pots conèixer el projecte d'Evohé més de prop clicant en aquest vídeo

Ponència de la directora d'Evohé, Ana Corredor en XVII Jornada de Pedagogia de l'Art i Museus: InterArts. Moviment, corporeïtat i so en la pedagogia de l'Art