Sortir

Classes regulars 2021-22


Realitza la teva matrícula AQUÍ

de 4 a 6 anys - dimarts de 17.30h a 18.30h

Un espai on l'infant podrà experimentar i desenvolupar les seves habilitats creatives utilitzant el seu cos com a instrument principal i per tant, el coneixement d'aquest, de les seves possibilitats en relació a la forma, al moviment i a l'expressió.

Les sessions tenen com a eix central diferents dinàmiques inspirades en el món de les arts escèniques. Observar, jugar, explorar i crear mitjançant la música, el moviment, el traç i l'expressió corporal.

La dansa creativa ofereix un espai alimentat per les arts vives i en constant evolució, on la importància rau en el procés de joc i experimentació i no només en el resultat.

Connectar amb la pròpia creativitat i capacitat artística, utilitzar l'art com a eina transformadora i oferir l'oportunitat d'obrir nous camins a altres realitats... connectar-se amb el cos és una gran eina que ajuda a flexibilitzar la ment i a empoderar-se corporalment.

de 7 a 11 anys - dilluns de 17.45h a 18.45h

Les nenes i els nens podràn experimentar i desenvolupar les seves habilitats creatives utilitzant el seu cos com a instrument principal i per tant, el coneixement d'aquest, de les seves possibilitats en relació a la forma, al moviment i a l'expressió. Un espai alimentat per les arts vives i en constant evolució, on la importància rau en el procés d’aprenentatge i experimentació i no només en el resultat.

L'objectiu d'aquestes sessions és proporcionar al/la nen/a una nova forma de comunicació i expressió a través de la dansa i el moviment.

La Dansa creativa II té com a referent la dansa contemporània; el coneixement del moviment i els principis tècnics d'aquesta disciplina.

Alguns dels aspectes que es treballen en aquestes sessions són:

Les possibilitats de moviment del nostre cos
La coordinació del nostre cos en moviment
Treball del pes corporal i jugar amb la gravetat
El contacte en moviment amb el terra i a la vertical
L'espai en relació al grup i al meu cos
Les diferents qualitats de moviment
La respiració, entre d'altres
Nivell I (iniciació) - dilluns de 19.00h a 20.15h
Nivell I-II - dimarts de 20.15h a 21.30h
Nivell II - dijous de 19.00h a 20.15h
Nivell II-III - dilluns de 20.15h a 21.30h

L'objectiu principal d'aquestes sessions setmanals, és treballar en la consciència corporal i en els coneixements claus i tècnics de la dansa contemporània, entenent aquesta, com una eina per descobrir, explorar, expressar i activar la interrelació entre cos i ment, de manera que cada persona tingui l'oportunitat d'organitzar més conscientment el seu cos en moviment i anar adquirint progressivament, més confiança de la nostra estructura corporal posant-la al servei del moviment i la creativitat.

No només ens enfoquem en aspectes tècnics de la dansa contemporània, també investiguem a través de propostes de moviment creatiu, sessions puntuals de laboratori de moviment per endinsar-nos en una exploració més intensa de nous registres i colors en el nostre dansar i així, gaudir d’una millor consciència corporal i una tècnica més acurada per obtenir més llibertat de moviment.

A més d'anar consolidant la tècnica de la dansa contemporània, es realitza una varietat d'exercicis amb els quals treballar la força, la resistència, el pes, l’eix, la disponibilitat corporal i la flexibilitat muscular amb l'ajuda d'una respiració adequada.

El treball d’aquestes sessions està enfocat des d'una perspectiva individual i de grup, treballant la concentració, l'escolta de grup, l'organització corporal, la coordinació, el ritme, les pauses, la respiració en moviment, la composició coreogràfica i el fet de gaudir d'un cos lliure en moviment.

Flamenc I (iniciació) - dilluns de 19.00h a 20.15h
Flamenc II - dilluns de 20.15h a 21.30h

Aquestes classes et conviden a gaudir de l'art del flamenc. Un art amb caràcter abstracte i de ritual.
Partint d'un concepte flamenc tradicional i valent-se també de la dansa integral, a les classes de flamenc amb Beatriz Higueras es convida en aprofundir en les diferents perspectives de percebre el ball flamenc.

dimarts i dijous de 18.00h a 19.00h

Sessions de Col·locació, Estiraments i Tonificació.
Una manera orgànica i respectuosa de cuidar el teu cos.
Complement per a la dansa i l'esport.

Treballem la base tècnica per tal d'assolir una millor consciència corporal
Millora la col·locació postural
Donem l'oportunitat d'establir una connexió més íntegra entre cos i ment
Treballem la força, la tonificació i els estiraments de manera saludable i progressiva
Aporta oxigenació a la musculatura evitant brusquedat i tensió en l'execució dels exercicis
Utilitzem materials i suports que ens ajuden a fer un treball més profund, curós i conscient
Proporciona més control corporal en moviment i en el teu dia a dia

dijous de 20.15h a 21.30h

Les manipulacions corporals per a la dansa és un treball en parelles i que té com a objectiu potenciar i obrir els espais interns del nostre cos amb l'ajuda de l'altra persona i a través d'una respiració conscient. Moure, articular i mobilitzar de manera dinàmica són els tres pilars bàsics d'aquesta proposta.
És un treball de confiança i entrega que ens obre nous recorreguts de moviment, millora la consciència corporal i amplia l'univers de moviment de pell endins.
El moviment orgànic i fluid va apareixent en el nostre cos a poc a poc fins que esdevé una dansa íntima amb nosaltres mateixes.
Sessions dirigides a persones amb o sense coneixements tècnics de dansa i amb ganes de créixer i experimentar a través del cos i el moviment.

Joves i Adults

Consulta la nostra programació aquídimarts de 19.00h a 20.15h

El Moviment Creatiu Conscient és un canal connector entre cos, moviment, emoció, creativitat i pensament. Trobades on poder habitar un cos en moviment entenent el cos com a unitat i el moviment com a mitjà d'expressió, on conflueixen els aspectes funcionals, sensitius i emocionals. Un espai que ens convida a estar presents i a connectar-nos amb la pròpia singularitat i que aquesta, esdevingui la nostra llavor creativa.

Una oportunitat per investigar sobre els diferents diàlegs que puguin anar sorgint al llarg de les sessions utilitzant el moviment lliure, la música, el traç i altres eines creatives com a fonts d’inspiració mentre que la sensibilitat, l'escolta, la intuïció i la relació amb altres cossos ens situï en terrenys verges i desconeguts i en aquests, aprofundir en les pròpies limitacions i potencialitats per permetre’ns sortir de patrons fixos i obrir nous recorreguts en el nostre mapa corporal.

L'objectiu és estar presents amb una actitud d'entrega i plenitud per donar-nos l'espai i el temps a l'acció de compartir i crear activant la confiança com un estat corporal i no només mental. Són trobades on poder posar el nostre cos al servei de la creativitat.